Kansen rond Apeldoorns Kanaal in Hattem en Heerde
Kansen rond Apeldoorns Kanaal in Hattem en Heerde
Kansen rond Apeldoorns Kanaal in Hattem en Heerde
Kansen rond Apeldoorns Kanaal in Hattem en Heerde
Kansen rond Apeldoorns Kanaal in Hattem en Heerde
Kansen rond Apeldoorns Kanaal in Hattem en Heerde

Veel enthousiasme om ‘meer te doen’ met Apeldoorns Kanaal

Arja Dijkhout 21-02-2017 1728 keer bekeken 0 reacties

Er is veel enthousiasme om 'meer te doen' met het het Apeldoorns Kanaal. Daarom slaan inwoners, ondernemers en verenigingen hun handen ineen onder het motto: “Samen zorgen voor meer beleving in, op en rond het Apeldoorns Kanaal”.

Netwerkbijeenkomst en werkateliers

Tijdens een netwerkbijeenkomst in september 2016 bleek dat er veel enthousiasme is bij inwoners, ondernemers en verenigingen om ‘meer te doen’ met het Apeldoorns Kanaal. In vervolg op de netwerkbijeenkomst hebben drie goedbezochte werkateliers plaatsgevonden waar inspirerende ideeën voor meer reuring op het kanaal besproken zijn. Aan de hand van de zestig opgebrachte ideeën zijn zes werkgroepen gevormd.

 

Een van de werkgroepen is de werkgroep ‘promotie’ die zich onder andere richt op een interactieve kaart met aanbod en initiatieven langs het hele Apeldoorns Kanaal. Bert van der Stoep, eigenaar Vadesto Outdoor Adventure: “We spannen ons al 35 jaar in om activiteiten op en rond het kanaal te verzorgen, elk jaar voor tienduizenden klanten. Aandacht voor het kanaal, door bijvoorbeeld een interactieve kaart die weergeeft wat er allemaal te doen is op, langs en rondom het kanaal lijkt ons goed. Meer reuring op en rond het Apeldoorns Kanaal draagt positief bij aan de promotie van het kanaal bij bewoners, ondernemers en bezoekers. Het kanaal kan een prima rode draad zijn om meer samenhang te realiseren in activiteiten en promotie.”

 

Gebiedsmakelaar

"Beleef het Apeldoorns Kanaal" is een initiatief van verschillende overheden: gemeente Epe, gemeente Hattem, gemeente Heerde, gemeente Apeldoorn, gemeente Rheden, gemeente Brummen, waterschap Vallei en Veluwe en provincie Gelderland. Deze overheden hebben twee gebiedsmakelaars aangesteld om de ideeën die in het gebied leven op te halen en verder te brengen, te verbinden en te ondersteunen. Het doel is om het gebied rondom het Apeldoorns Kanaal nog aantrekkelijker te maken. De gebiedsmakelaars zijn Tessy Busio en Johan Kaspers. Johan Kaspers: “Tijdens de bijeenkomsten bleek dat mensen echt een gevoel hebben bij het Apeldoorns Kanaal. Men wilde ook direct praktisch aan de slag om het kanaal meer te laten beleven. Uit die energie zijn al zes werkgroepen ontstaan die ideeën werkelijk willen realiseren. Voor een gebiedsmakelaar is het heerlijk om daar een bijdrage aan te mogen geven”.

Dit is nog maar het begin voor Beleef het Apeldoorns Kanaal. Nieuwe ideeën zijn welkom!

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...