Het gevoel van vrijheid is fantastisch

Arja Dijkhout 13-01-2017
574 keer bekeken 0 reacties

In de periode van oktober 2015 tot juni 2016 zijn Sander en Roos van provincie Gelderland op pad gegaan langs het Apeldoorns Kanaal om 'verhalen uit het gebied' op te halen. Deze verhalen zijn verzameld op de facebookpagina 'Het gezicht van ...het Apeldoorns Kanaal' en zijn nu hier ook te lezen.

Om meer reuring op en rondom het Apeldoorns Kanaal te krijgen, hebben zij mensen die dagelijks met het kanaal in aanraking zijn gevraagd naar hun initiatieven, wensen, ondernemingen en dromen.

Wat is het verhaal van het Apeldoorns Kanaal? (Let op: deze pagina wordt de komende periode aangevuld.)

In onze zeilboot hebben we in acht jaar 50.000 zeemijlen gevaren. Dat is twee en een half keer de wereld rond!

Anderhalf jaar geleden hebben we de zeilboot ingeruild voor deze boot. Het gevoel van de vrijheid, dat is fantastisch. We zijn allebei met pensioen, dus we kunnen overal naartoe.

We zijn nu voor de tweede keer in de haven van Hattem omdat het zo’n prachtig stadje is. We varen door richting Wageningen. Het zou fantastisch zijn als het Apeldoorns Kanaal weer helemaal open gaat, omdat we dan niet tegen de stroom van de IJssel in hoeven te varen om richting het zuiden te gaan. Maar ik betwijfel of we dat nog mee mogen maken! (29 december 2017)

Afbeeldingen

0  reacties