Beroepsvaart schieden van pleziervaart

Arja Dijkhout 31-08-2017
555 keer bekeken 0 reacties

In de periode van oktober 2015 tot juni 2016 zijn Sander en Roos van provincie Gelderland op pad gegaan langs het Apeldoorns Kanaal om 'verhalen uit het gebied' op te halen. Deze verhalen zijn verzameld op de facebookpagina 'Het gezicht van ...het Apeldoorns Kanaal' en zijn nu hier ook te lezen.

Om meer reuring op en rondom het Apeldoorns Kanaal te krijgen, hebben zij mensen die dagelijks met het kanaal in aanraking zijn gevraagd naar hun initiatieven, wensen, ondernemingen en dromen.

Wat is het verhaal van het Apeldoorns Kanaal? (Let op: deze pagina wordt de komende periode aangevuld.)

Het is hier heerlijk en dynamisch wonen op onze woonark op het Apeldoorns Kanaal.

Het uitzicht vanuit onze woonkamer kan door de wisselende waterstanden enorm variëren. Vaak hebben we uitzicht over de uiterwaarden van Hattem en zien we de vogels komen en gaan.

We hopen dat het Apeldoorns Kanaal weer open gaat in de toekomst. Nu staat het stoplicht bij de Hoenwaardsebrug altijd op rood. Als het kanaal weer open gaat wordt de beroepsvaart op de IJssel gescheiden van de pleziervaart, dat zou mooi zijn. Bovendien vaar je dan door een uniek stukje Nederland aan de rand van de Veluwe. (1 januari 2016)

Afbeeldingen

0  reacties