Deze plek staat voor rust en ruimte

Arja Dijkhout 31-08-2017
595 keer bekeken 0 reacties

In de periode van oktober 2015 tot juni 2016 zijn Sander en Roos van provincie Gelderland op pad gegaan langs het Apeldoorns Kanaal om 'verhalen uit het gebied' op te halen. Deze verhalen zijn verzameld op de facebookpagina 'Het gezicht van ...het Apeldoorns Kanaal' en zijn nu hier ook te lezen.

Om meer reuring op en rondom het Apeldoorns Kanaal te krijgen, hebben zij mensen die dagelijks met het kanaal in aanraking zijn gevraagd naar hun initiatieven, wensen, ondernemingen en dromen.

Wat is het verhaal van het Apeldoorns Kanaal? (Let op: deze pagina wordt de komende periode aangevuld.)

De meest bijzondere herinnering aan het kanaal gaat zo’n vijf jaar terug.

Door een aanrijding ben ik over de kop geslagen en met de auto in het Apeldoorns Kanaal geraakt. Er lag een flinterdun laagje ijs op het kanaal, maar gelukkig kon ik ongeschonden uit de auto stappen en heb ik er geen trauma aan overgehouden.

We wonen in een voormalige kruidenierswinkel in het buurtschap Markluiden. Dit w...as vroeger dé plek voor binnenvaartschippers om hun boodschappen te doen. We hebben jaren in een bovenwoning in Den Haag gewoond, maar we wilden graag weer landelijk wonen met veel ruimte om ons heen en de natuur binnen handbereik. Dat is goed gelukt op deze plek aan het Apeldoorns Kanaal. Voor ons staat de gemeente Heerde voor natuur, rust en ruimte. (6 januari 2016)

Afbeeldingen

0  reacties