Er is veel cultuurhistorisch erfgoed

Arja Dijkhout 31-08-2017
642 keer bekeken 0 reacties

In de periode van oktober 2015 tot juni 2016 zijn Sander en Roos van provincie Gelderland op pad gegaan langs het Apeldoorns Kanaal om 'verhalen uit het gebied' op te halen. Deze verhalen zijn verzameld op de facebookpagina 'Het gezicht van ...het Apeldoorns Kanaal' en zijn nu hier ook te lezen.

Om meer reuring op en rondom het Apeldoorns Kanaal te krijgen, hebben zij mensen die dagelijks met het kanaal in aanraking zijn gevraagd naar hun initiatieven, wensen, ondernemingen en dromen.

Wat is het verhaal van het Apeldoorns Kanaal? (Let op: deze pagina wordt de komende periode aangevuld.)

Het is eeuwig zonde dat het Apeldoorns Kanaal niet meer bevaren wordt!

Ik ben Rick Scholten, secretaris bij Stichting Apeldoorns Kanaal. Tot mijn vijftiende heb ik mijn jeugd doorgebracht aan het Apeldoorns Kanaal en veel schepen voorbij zien komen. Er waren vaste lijndiensten van Apeldoorn naar Rotterdam, Amsterdam, Kampen en Zwolle. Als kleine jongen mocht ik meevaren met de schepen en ging ...ik met de fiets weer terug.
In 1998 is de Stichting Apeldoorns Kanaal opgericht met als doel om het kanaal weer in de oude staat terug te brengen. Er is veel cultuurhistorisch erfgoed langs de route en naar mijn mening krijgt het toeristische aanbod van de Veluwe hiermee wel degelijk een boost! (8 januari 2016) 

Afbeeldingen

0  reacties