We gaan van de gebaande paden af

Arja Dijkhout 31-08-2017
571 keer bekeken 0 reacties

In de periode van oktober 2015 tot juni 2016 zijn Sander en Roos van provincie Gelderland op pad gegaan langs het Apeldoorns Kanaal om 'verhalen uit het gebied' op te halen. Deze verhalen zijn verzameld op de facebookpagina 'Het gezicht van ...het Apeldoorns Kanaal' en zijn nu hier ook te lezen.

Om meer reuring op en rondom het Apeldoorns Kanaal te krijgen, hebben zij mensen die dagelijks met het kanaal in aanraking zijn gevraagd naar hun initiatieven, wensen, ondernemingen en dromen.

Wat is het verhaal van het Apeldoorns Kanaal? (Let op: deze pagina wordt de komende periode aangevuld.)

Wij wandelen vaak samen en genieten hier van de rust en de natuur.

Vanuit de oude binnenstad van Hattem lopen we zo de natuur in. Dankzij de kompenpaden ontdekken we nu ook nieuwe plekjes en gaan we van de gebaande paden af. Mijn vrouw komt van de boerderij en heeft een andere blik op de natuur. Als een schaap in nood is en op de rug ligt dan ziet zij dat als eerste. Maar ik moet het schaap dan w...eer op zijn poten zetten!

Vroeger hebben wij de Franse School gerund en gingen er veel mensen tijdens een NS-dagtocht via ons restaurant naar het kanaal om te kanoën. We hebben ontzettend veel warm appelgebak verkocht. Het zou mooi zijn als het kanaal weer bevaren wordt met kleine bootjes voor de pleziervaart en het karakter van vroeger weer terug krijgt. (16 januari 2017)

Afbeeldingen

0  reacties